پدید آورنده:
سایمون سینِک
مترجم:
علیرضا خاکساران
سال چاپ:
۱۳۹۷
نوبت چاپ:
اول
تعداد صفحات:
۲۸۸ صفحه
قطع کتاب:
رقعی
بازار کتابهای ترجمه در ایران داغ است. راستی دلیل مترجمان برای ترجمهی کتاب چیست؟ دلیلش مسائلی مالی است؟ این کار را میکنند چون کار دیگری بلد نیستند؟ یا چرایی دیگری دارند؟ با خواندن این مقدمه، حداقل از چرایی من آگاه میشوید.
افراد و سازمانهای موفق چرایی انجام کارشان را میدادند. در واقع از چرایی قدم گذاشتن در مسیری که طی میکنند، اطلاع دارند و چگونگی طی این مسیر را میدانند و ابزارهای لازم برای این کار را نیز در اختیار دارند. در مقابل، سازمانهایی هم هستند که در مسیر بسیار هموارتری حرکت میکنند ولی چرایی طی آن مسیر را نمیدانند یا در جایی از مسیر، چراییشان را از دست دادهاند و این سردرگمی، خودشان و کارمندانشان را دچار ابهام و تردید کرده و از مسیر خارج یا در آن متوقف میشوند. بهطور مثال، شرکتهایی مانند گوگل یا اپل در حوزههای مختلف موفقاند، ولی سایر شرکتهای مشابه به چنین موفقیتی نمیرسند. برادران رایت با کمترین امکانات موفق به اختراع هواپیما میشوند، ولی رقیبشان با آن همه پول و ارتباطاتی که داشت، راه به جایی نمیبرد و حتی شاید ماجرای وجود چنین رقیبی را نشنیده باشید. برخی رهبران حتی پس از مرگشان هم الهامبخش دیگران هستند، ولی برخی با جذبه و سخنان امیدوارکننده، فقط مدت کوتاهی در اذهان مردم باقی میمانند. تا به حال فکر کردهاید دلیل این تفاوت چیست؟
سایمون سینک در این کتاب پاسخ پرسش فوق را با استفاده از فرمولی به نام «دایرهی طلایی» میدهد. او معتقد است که فرمول موفقیت، یعنی دسترسی به منابع مالی و انسانی، بهخودیخود کارساز نیست و برای رهبری افراد و سازمانها باید چرایی فرد یا سازمان روشن باشد. به اعتقاد او، اگر نمیدانید چرا مشتریانتان از شما خرید میکنند، احتمالاً کارمندانتان هم نمیدانند چرا برای شما کار میکنند و در نبود این چرایی، محصول یا خدماتتان حکم کالایی را دارد که هر شرکت دیگری میتواند آن را با همان کیفیت و قیمت یا حتی قیمت رقابتیتر عرضه کند. در نتیجه، وارد بازیای میشوید که در نهایت دودش به چشم خودتان میرود چرا که بازی کاهش قیمت و ترفندهای مختلف مانند تخفیف، اهدای جایزه و غیره در کوتاهمدت جواب میدهند، ولی تا ابد نمیتوانند ادامه داشته باشند. نویسنده معتقد است که فقط تولید محصولات باکیفیت و بازاریابی برای آنها ضامن موفقیت نیست و اعتبار و اصالتتان بدون روشن بودن چرایی به دست نمیآید.
در این کتاب، مثالهایی از افراد و شرکتهایی وجود دارند که کارشان را با چرایی شروع کردند و به موفقیتهای بزرگ رسیدند. اگر چراییتان را بدانید و فقط با خودتان به رقابت بپردازید، میتوانید در هر عرصهای که هستید یکهتازی کرده و مشتریان و دنبالکنندگان وفاداری برای خودتان پیدا کنید. در اینجا، وفاداری یعنی مردم محصول یا قیمت بهتری را کنار بگذارند تا به خرید از شما ادامه دهند و این فقط با روشن بودن چرایی کارتان به دست میآید. نویسنده معتقد است که اندازهی سازمان، نوع صنعت، محصول یا خدمت اهمیتی ندارد، اگر همه با چرایی شروع کنیم و الهامبخش دیگران باشیم تا همین کار را بکنند، در کنار هم میتوانیم دنیا را تغییر دهیم.
چرایی من برای ترجمهی این کتاب کمک به شما برای کشف چراییتان است تا در کنار هم بتوانیم دنیای بهتری بسازیم و شما نیز چراغ راه دیگران برای یافتن چراییشان باشید. امیدوارم توانسته باشم این چرایی را محقق کنم.
امیدوارم که مطالعهی این اثر بتواند بیش از پیش به شما کمک کند تا با ملزومات دنیای کنونی همگام شوید و نگرشتان به کار و زندگی را دگرگون کند.
فهرست مطالب:
پیشگفتار مترجم
مقدمه: چرا باید با چرا شروع کنیم؟
بخش اول: دنیایی که با چرایی شروع نمیکند
فصل اول: فکر میکنیم میدانیم
فصل دوم: هویج و چماق
بخش دوم: دیدگاه جایگزین
فصل سوم: دایرهی طلایی
فصل چهارم: این نظر من نیست، اصول زیستشناسی است
فصل پنجم: شفافیت، نظم و ثباتقدم
بخش سوم: رهبران به دنبالکننده نیاز دارند
فصل ششم: ظهور اعتماد
فصل هفتم: چطور به نقطهی عطف میرسیم؟
بخش چهارم: چطور کسانی را که باور دارند دور هم جمع کنیم؟
فصل هشتم: با چرایی شروع کنید، اما بدانید چطور
فصل نهم: چرایی را بشناسید، چگونگی را بشناسید، سپس به سراغ چیستی بروید
فصل دهم: بیشتر گوش کنید تا اینکه حرف بزنید
بخش پنجم: موفقیت، بزرگترین چالش است
فصل یازدهم: وقتی چرایی مبهم میشود
فصل دوازدهم: جدایی اتفاق میافتد
بخش ششم: چراییتان را کشف کنید
فصل سیزدهم: خاستگاههای چرایی
فصل چهاردهم: رقابت جدید